Na vsebino

Obvestila

Anketa o zadovoljstvu pacientov 2024
Vaše mnenje šteje! Sodelovanje v anketi je prostovoljno in anonimno.
Več
Kako ste zadovoljni z zdravstveno obravnavo?
S kratkim spletnim vprašalnikom lahko ocenite, kako ste zadovoljni z vašo zdravstveno obravnavo.
Več

KONTAKT

Telefon 03 5434 422
  Pišite nam

PREDSTAVITEV

Kardiološka ambulanta je namenjena specialistični obravnavi pacientov, ki imajo težave in nakazujejo na bolezni srca in ožilja, kot so ishemična bolezen srca, motnje srčnega ritma, stanja po prebolelem miokardnem infarktu, angina pektoris, arterijska hipertenzija, ...

V naši ambulanti lahko opravite pregled z oceno stanja srčno žilnega sistema in oceno tveganja za nastanek srčno žilne bolezni. Zdravnik specialist vam svetuje o potrebnih dodatnih preiskavah in svetuje glede zdravljenja srčno žilnih bolezni in krvnega tlaka.

Seznam preiskav, ki jih opravljamo v naši ambulanti:

  • EKG
  • Ultrazvok srca
  • Obremenitveni test
  • Holter monitoring - 24 urno snemanje EKG

EKG

EKG ali elektrokardiogram je zapis delovanja srčne mišice, ki ga zaznamo z elektrodami s površine telesa. Je preprosta in neboleča preiskava. Posebnih priprav preiskava ne zahteva. Priporoča se, da se predhodno umirite in sprostite.

UZ srca

Ultrazvok je preiskava srca, pri kateri zdravnik specialist s pomočjo ultrazvočnega aparat pridobi podatke o velikosti, zgradbi in obliki srca ter srčnih votlin, o delovanju srca in njegovem krvnem pretoku. Pridobljeni podatki so potrebni za postavitev diagnoze, izbiro ustreznega zdravljenja in spremljanje ter ocenjevanje srčnih bolezni.

Obremenitveni test

Obremenitveno testiranje (sobno kolo ali tekalna steza) je test za oceno funkcionalne telesne zmogljivosti, porabe kisika v srčni mišici in njene prekrvavitve. Pomaga nam pri prepoznavanju prisotnosti koronarne bolezni ter pri odločitvah o potrebi po drugih diagnostičnih postopkih. Rezultati obremenitvenega testiranja nam služijo kot osnova za načrtovanje terapije in telesne aktivnosti, pomagajo nam pri zdravljenju pacientov z ishemično boleznijo srca in pri pacientih s srčnim popuščanjem.

Holter monitoring - 24 urno snemanje EKG

Aparat je sestavljen iz enote, ki se nosi okrog pasu in 5 elektrod, ki jih prilepimo na prsni koš. EKG snemamo 24 ur. Po računalniški obdelavi zapisa lahko ocenimo motnje ritma. Ob namestitvi aparata dobite navodilo za ravnanje z aparatom in dnevnik. Vanj vpišete čim več opažanj med snemanjem, z določitvijo časa dogodkov.

NAROČANJE

Naročanje pacientov je možno:

  • osebno v ordinacijskem času ambulante
  • po telefonu: 03 5434 422 VES ORDINACIJSKI ČAS
  • preko e-naslova: 
  • po pošti na naslov: KARDIOLOŠKA AMBULANTA, ZD Celje, Gregorčičeva 5, 3000 Celje
  • na portalu Čakalne dobe

Pooblaščena oseba za vodenje čakalne knjige: Tanja Krajnc, srednja med. sestra

Kontakt: 03 5434 422 ali e-naslov: 

Čakalne dobe lahko preverite tukaj.

AMBULANTA
Dragan Kovačič,, dr. med., spec. interne medicine
Več
AMBULANTA 1
Ivanka Bračun,, dr. med., spec. interne medicine
Več

Novice

19. 03. 2024
Spominčica v sodelovanju z Narodno galerijo v torek, dne 26.3.2024 ob 11.00, organizira Alzheimer Cafe, na katerem bo predavala
11. 03. 2024
Glasovanje za Moj zdravnik 2024