Na vsebino
NOVA GINEKOLOŠKA AMBULANTA V ZD CELJE

V okviru širitve progama na področju ginekologije in porodništva je v Zdravstvenem domu Celje začela delovati nova ginekološka ambulanta, kjer še sprejemajo nove pacientke. Specialistka ginekologije in porodništva Ksenija Kardoš Mohorko, dr.med., prinaša bogate izkušnje in znanje na področju diagnostike in zdravljenja ginekoloških obolenj in stanj, uroginekologije ter ultrazvočne diagnostike pa tudi obravnave nosečnosti zdravih nosečnic in bolezenskih stanj v nosečnosti. Ima mednarodno licenco Fetal Medicine Foundation za odkrivanje kromosomskih napak pri plodu. S stalnim izobraževanjem tako doma kot v tujini sledi najnovejšim metodam, da bi pacientkam zagotovila najboljšo oskrbo.

Poleg strokovne obravnave se v ginekološki ambulanti trudijo ustvariti prijetno in sproščeno okolje, kjer se bodo pacientke počutile udobno in varno. Njihovo zaupanje jim veliko pomeni, zato se posvečajo vsaki pacientki posebej in prisluhnejo njihovim potrebam in skrbem.

Pomen preventivnih pregledov

Poleg diagnostike in zdravljenja ginekoloških obolenj se posebej posvečajo tudi preventivi, ki je ključnega pomena za zdravje pacientk. Pogovori ob predpisovanju kontracepcije in preventivni pregledi so pomembni, saj omogočajo celostno oceno zdravstvenega stanja pacientk. S posebnim vprašalnikom preverijo morebitna tveganja, kot so motnje strjevanja krvi, druge zdravstvene težave in kronične bolezni. Poleg tega se pogovorijo o splošnih priporočilih za zdrav način življenja ter varno in zdravo spolnost, kar pripomore k varnemu reproduktivnemu obdobju. Pacientke  spodbujajo, da se pridružijo državnemu preventivnemu programu ZORA za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb na materničnem vratu ter preventivnima programoma DORA in SVIT.

Ginekološka ambulanta v ZD Celje je odprta za vpis pacientk

Zainteresirane pacientke se lahko vpišejo osebno in morajo imeti s seboj  zdravstveno izkaznico. Ambulanta se nahaja v ZD Celje, Gregorčičeva 5, v 1. nadstropju, hodnik D. Delovni čas ambulante je objavljen na www.zd-celje.si. Za več informacij o delovnem času in naročanju jih lahko kontaktirate na telefon 03 5434056 ali preko e-pošte amb.kardos-mohorko@zd-celje.si.

 Vaše zdravje je naša skrb!

Dispanzer za ženske, ZD Celje