1. maj je dan vseh strokovnjakov zdravstvene in babiške nege, ki tokrat odmeva pod geslom: »Glas za vse in za zdravje po svetu«

Poklic medicinske sestre je naporen, odgovoren, predvsem pa lep in dinamičen. Medicinske sestre smo ena od največjih poklicnih skupin. Poslanstvo medicinske sestre je skrb za sočloveka, skrb za zdrave in bolne na vseh ravneh delovanja, v vseh življenjskih obdobjih, od rojstva do smrti. Pri svojem delu je medicinska sestra aktiven zagovornik in svetovalec pacientom in njihovim svojcem. Delo medicinske sestre poteka podnevi in ponoči, vse dni v tednu in vse mesece v letu.

Res, da letos ne moremo praznovati dneva medicinskih sester, kot smo ga bili vajeni pretekla leta, ker je epidemija prišla nepričakovano in prehitro.

Vendar smo se v teh izrednih razmerah povezali, si pomagali in stopili skupaj. Ta epidemija razkriva, kako nenadomestljivi smo in dokazuje, da smo temelj zdravstvenega sistema.

Vsem izrekamo veliko zahvalo za požrtvovalno delo, za predanost in za vsakodnevno skrb, ki jo posvečate pacientom in sodelavcem.