NORDIJSKA HOJA


08.10.2019

Ponedeljek, 14. oktober 2019, ob 15.30

Zbor udeležencev: informacije ZD Celje

 

Zdravstveni strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja v okviru »Simbioza giba« organizirajo predstavitev pravilne tehnike nordijske hoje.

 

Vadba za celo telo, primerna za vse generacije

Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije. Razlogov za ukvarjanje z nordijsko hojo je veliko, med drugim z njo ohranjamo dobro vzdržljivost, zmanjšujemo bolečine in napetosti v hrbtu, rokah, ramenih in vratu, zmanjšujemo stres, utrujenost, razdražljivost, povečujemo gibljivost, razbremenimo sklepe in izboljšamo splošno počutje. Primerna je za vse starostne skupine, tako za mlade kot starejše, izvaja se lahko v vseh letnih časih.

 

Potrebujete le dobro voljo

Simbioza Giba že šesto leto povezuje Slovenijo z gibanjem. Vse, kar potrebujete, je veliko dobre volje. Palice za demonstracijo nordijske hoje si lahko izposodite pri v Centru za krepitev zdravja.

 

Zbor udeležencev bo pri informacijah v Zdravstvenem domu Celje

Skupaj s fizioterapevtko se bodo udeleženci odpravili v Center za krepitev zdravja, kjer si bodo lahko vsi, ki nimajo palic za nordijsko hojo, le-te izposodili. Po kratki uvodni teoretični predstavitvi nordijske hoje bo sledil praktičen prikaz pravilne tehnike v Mestnem parku. Druženje bo trajalo približno eno uro in pol.

 

Pridružite se aktivnim in uživajte v zdravju!

Organizator: Center za krepitev zdravja, Zdravstveni dom Celje

 

Dodatne informacije:

 

Petrina Rosina, dipl. Fizioterapevt, Center za Krepitev Zdravja, ZD Celje

tel.: 03 54 34 702, e-pošta: petra.rosina@zd-celje.si

 

Snežana DELAKORDA, odnosi z javnostmi, Prima komunikacije

m: 041 661 178, e-pošta: snezana@prima-komunikacije.si

Novice

» Arhiv novic

Družini prijazno podjetje Družini prijazno podjetje Družini prijazno podjetje